Verder leven zonder trauma

"Mijn trauma leidde tot een zoektocht naar de oplossing. Het is mijn missie om ook anderen er vanaf te helpen."Verder leven zonder trauma

"Mijn trauma leidde tot een zoektocht naar de oplossing. Het is mijn missie om ook anderen er vanaf te helpen." 

Fascinatie voor drijfveren

Trauma heeft, zonder dat ik me dat bewust was, mijn leven bepaald. Ik was gefascineerd door mensen en benieuwd naar wat hen drijft. Maar ik heb niet het idee dat ik daar bewust voor gekozen heb. Rond mijn twintigste ging ik werken in een psychiatrisch centrum. Ik studeerde parttime naast mijn banen in de zorg, crisisopvang, kinderbescherming, pedagogische dienst, ICT en centrum vakopleiding. Zoals HBO-MSD, ICT-specialist en diverse Post HBO opleidingen op het gebied van training en coaching en lesbevoegdheid. Zo'n 40 jaar verdiep ik me in trauma analyse. Tijdelijk deed ik wel eens iets ander, omdat het me soms zwaar viel, maar altijd werd ik weer aangetrokken naar dit soort werk. Sinds 2003 werk ik vanuit mijn eigen praktijk en ik begrijp meer en meer waarom ik voor dit werk gekozen heb. Wat ik eruit haal en wat ik erin te bieden heb.

Verruimende ervaringen

Vanaf 1989 ben ik geschoold in de Toegepaste Integrale Psychologie. In deze opleiding kreeg ik de kans om mijn originele creatieve kant in praktijk te brengen als helper in de intensive. Verrijkend! Dierbare herinneringen. Ik volgde de een na de andere training. Gestalt, bio energetica, therapeutisch werken, leiderschap, droomduiding, Carl Jung, Wilhelm Reich, Itjing, Tarot en meer. Ook deed ik allerlei lichaamswerk in opleidingen en workshops. Postural integration, cranio sacraal therapie, primal, rebirthing, tantra, meditatie, NLP, shiatsu, taichi, kundalini yoga, hatha yoga, pilates. Eigenlijk deed ik zo ongeveer alles wat mogelijk was. Zoals in 1993 mijn eerste ayahuasca reis, illegaal in Wassenaar. Dat was geen opleiding, maar ik leerder er wel van. Rond mijn 25e ging ik groepstraining geven in de crisisopvang. En sindsdien heb ik altijd op de één of andere manier training gegeven. 

Trauma snel oplossen door communicatie met het onderbewuste

In de afgelopen 10 jaar heb ik mij verdiept in werken met het onderbewuste. In het vervangen van onderliggende pijnlijke emoties door versterkende ervaringen. Hiervoor volgde ik opleidingen tot Clinical EFT (Emotional Freedom Technique), Faster EFT (Emotional Focussed Transformation) - eutaptics, ERT (Emotion Replacement Therapy), EEG Scientific Hypnotherapy, NLP (Neuro Linguistic Programming) en DNA Healing practitioner. Ik ben hypnotherapeut en eutaptics advanced certified professional. Ik heb me gespecialiseerd in het loslaten van stress en trauma. Mijn grootste passie is jou leren hoe je dit zelf, wanneer nodig, kunt toepassen. 

Meer over werken met het onderbewuste in onderstaande video's